Belastingdienst

Omdat de auto van de zaak bij privégebruik wordt gezien als extra inkomen, moet hier bijtelling over worden betaald. Momenteel bepaalt de berijder zelf hoe deze rittenregistratie wordt bijgehouden. Dit kan handmatig (wat veel tijd kost) of met een rittenregistratiesysteem.

Wanneer een berijder gebruik wilt maken van de gestaffelde bijtelling, wordt als eis gesteld dat er een gecertificeerd rittenregistratiesysteem in de auto wordt geplaatst. Vervolgens wordt de rittenregistratie automatisch bijhouden en wordt de rittenregistratie aangeleverd bij de Belastingdienst.

Omdat de rittenregistratie secuur moet worden bijgehouden, is het van groot belang dat het rittenregistratiesysteem is gecertificeerd. Dit betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen en normen van de “Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen” en dat de privacy is gewaarborgd. De Belastingdienst is volledig op de hoogte van de gecertificeerde rittenregistratiesystemen. Het keurmerk voor rittenregistratiesystemen is in november 2013 geïntroduceerd.